Najlacnejší umelý kameň sa nie vždy najviac aj oplatí.
Výroba, odlievanie imitácie kameňa nie je nič zložié, ale má svoje "ALE"

Pokiaľ vám padla do oka niektorá imitácia obkladového kameňa, tzv. umelý kameň, preverte si jeho pôvod, alebo záruky a certifikáty u predajcu resp. od výrobcu.


Na trhu, resp. na inzertných portáloch môžete nájsť lacné ponuky po domácky vyrábaných obkladov. Pi kúpe buďte však opatrní, kedže pri príprave betónovej zmesi z ktorej bude obklad odliaty, môže byť použité nekvaltné pigmenty, málo cementu resp. nižšia pevnostná trieda ako aj ďalšie komponenty, na ktorých sa dá celý výrobok pomerne zlacniť, čo sa však môže prejaviť už o niekoľko rokov nežiadúcim vyblednutím umelého kameňa, vymŕzaním až celkový výsledok bude ten, že lacný umelý obkladový kameň vás síce potešil pri jeho kúpe, avšak teraz ho bude treba vymeniť za iný, a teda vo výsledku prerobíte.

Takúto kvalitu by sme si nedovolili ponúkať a preto všetky výrobky umelého kameňa ktoré u nás nájdete sú od preverených výrobcov s platným certifikátom, ktorý vám na požiadanie predložíme.

poznámka autora:  V praxi som narazil na pár ľudí ktorím obklady vybledli už po prvom roku a potom zháňali niečo, čo by farbu oživilo. Žiaľ, čo raz slnko vytiahne, žiadny "oživovač" nezachráni.